2012. nov 28.

A DKV fogja szállítani a Mikulást

írta: the_daver
A DKV fogja szállítani a Mikulást

Nem kapott légtérengedélyt a Télapó december ötödikére-hatodikára, ezért kénytelen lesz a város határában lerakni a repülő szánját, és a tömegközlekedést használni az édességek szétosztására.

Először az önkormányzatnál érdeklődtünk, hogy miért nem kapott engedélyt mindannyiunk kedvenc vörös kabátos, szakállas igazságtevője (a második Marx). „Sajnos nem engedhetjük, hogy valami maskarás idióta fel-alá repkedjen az olyan történelmi épületeink felett, mint a Nagytemplom vagy a Fórum. De úgy gondoljuk, a felkínált alternatíva teljesen rendben van” –nyilatkozta Krompán Jenő, terrorizmusellenes megbízott.

A Télapó vonakodva, de elfogadta a tiltást, bár a szokásos hohohohó-ja kicsit reményvesztetten hangzott. Mindenesetre a DKV biztosította a lakosokat, hogy a szokásos magas színvonalon fogják ezúttal is végezni a dolgukat. Elemzők szerint ez azt jelenti, hogy legkésőbb február huszadikáig mindenki megkaphatja a mikuláscsomagját.

Azt még nem sikerült tisztázni, hogy a Télapónak kell-e bérletet vennie, de némi gyanakodásra adhat okot, hogy a DKV honlapján nemrég egy korábban nem látott, úgynevezett puttony-pótdíj jelent meg, amit a hivatalos indoklás szerint mindenkinek meg kell fizetni, aki 30 kilót meghaladó súlyú, vörös puttonnyal veszi igénybe a tömegközlekedést. 

Szólj hozzá

ajándék terrorizmus Mikulás Télapó DKV