2012. nov 30.

Értelmes életre bukkant a magyar Curiosity

írta: the_daver
Értelmes életre bukkant a magyar Curiosity

Kevés reflektorfényt kap országunk saját marsjárója, az Ezmiez, pedig nemrég történelmi felismerést tett a kicsi, de annál okosabb szerkezet.

„Többször is végigmentünk az adatokon, és bizton állíthatjuk, nem mérési hibáról van szó: az Ezmiez intelligens élet nyomait találta. Sajnos azonban mivel nincs űrprogramunk, vagy pénzünk, ezért nem a Marson történt a felfedezés, hanem a debreceni Fórumban” –számol be a történelmi felfedezésről Dr. Gordon Freeman, elméleti fizikus és gyakorlati pankrátor.

A tudósok régóta sejtették, hogy értelmes életre bukkanhatnak a Fórum valamelyik emeletén, de a korábbi expedíciók egyike sem vezetett eredményre. A kutatók szerint az lehetett a probléma, hogy rossz helyen próbálkoztak: a ruhaüzletekben.

A páratlan felfedezés nagy hatással lehet nemcsak a tudományos életre, hanem mindennapjainkra is, azonban a tudósok óvatosak. „Először meg kell állapítanunk, hogy mennyire izolált dologról van szó, ezért újabb méréseket végzünk, ezúttal a Tescoban és néhány gyorsétteremben, azaz ott, ahol eddig kudarccal jártunk.”

Szólj hozzá

kutatás tudomány Fórum