2012. dec 02.

Az angol tanszék számítógépei hozhatják el a világvégét

írta: the_daver
Az angol tanszék számítógépei hozhatják el a világvégét

Japán és német tudósok ötszáz egyetem számítógépeit megvizsgálva jutottak erre a meglepő következtetésre a Debreceni Egyetem Angol Tanszékén található gépek átvizsgálása után

Véleményük szerint igenis meg van a veszélye, hogy a Terminátor-sorozatban látott Skynethez hasonlóan öntudatra ébredjenek a számítógépek, és elpusztítsák az emberiséget, és ha ez megtörténik, a 101-es könyvtár gépei lehetnek a legveszélyesebbek.

„Több száz számítógépet vizsgáltunk át, de kevés olyan lassúval és használhatatlannal találkoztunk, mint a 101-es könyvtárban. Szinte mintha szándékosan próbálnák hátráltatni az embert” –adott hangot aggodalmainak Suzuki Tamagochi, a kutatás német vezetője. „Abban már egyetértünk a kollégákkal, hogy egy számítógép-lázadás az engedetlenséggel kezdődik majd, és úgy hisszük, ez már javában zajlik az Angol Tanszéken” –tette hozzá, és előadott egy bajor sörtáncot.

Kérdésünkre hatoldalas esszében fejtették ki a hallgatók, hogy hányszor és mikor tett nekik keresztbe valamelyik gép. Többen panaszkodtak a használhatatlan billentyűzetre, az operációs rendszer ötletszerű nyelvváltásaira illetve arra, hogy a tálcán lévő órák a New York-i és a melbourne-i pontos időt mutatják, a debrecenit soha.

De azért jó, hogy van, legalább lehet facebookozni, tették hozzá mind.

Szólj hozzá

kutatás tudomány számítógép könyvtár