2012. dec 03.

Bezárják a Déri Múzeumot

írta: the_daver
Bezárják a Déri Múzeumot

Újabb szórakozási lehetőséget vesznek el a debreceni fiataloktól. A Deep és a White Angel bezárása felháborította az egyetemistákat, viszont most már egyenesen tüntetést fontolgatnak.

„Mikor bezárt a két kedvenc helyünk, csak az vigasztalt minket, hogy a múzeum mindig ott lesz, hogy elmenjünk szórakozni. Emlékszem, micsoda fergeteges esténk volt, amikor meglátogattuk az állandó tárlatot két hete. Most ezt is elveszik tőlünk” –nyilatkozta Horváth Cica, és eltipegett valami párducmintást venni.

Mint ismeretes, a Déri Múzeum a fiatalok kedvenc célpontja lett, napi 500-800 látogatót fogadva, azonban ez kiváltotta a környező lakók rosszallását. „Egész este itt zajonganak, kultúráról beszélgetnek, meg okosodnak. Nem tudunk aludni miattuk” –panaszkodott idősebb Gyabron Józsefné, kisnyugdíjas, de nem folytatta, mert érkezett egy huszonkettes busz, és nem tudott ellenállni a csábításnak, hogy felszálljon rá.

A múzeum bezárása valószínűleg tüntetési hullámot fog elindítani az amúgy is begőzölt egyetemisták között, akiknek nemsokára úgyis túl sok szabadidejük lesz.

Szólj hozzá

kultúra múzeum nyugdíjas Deep