2012. dec 04.

Új pótdíjak a Neptunon

írta: the_daver
Új pótdíjak a Neptunon

Az egyetemek pénzhiányának egyik jele, hogy eddig sosem látott, teljesen új, és némely esetben teljesen megkérdőjelezhető pótdíjak kerültek be a vizsgaidőszakok rendszerébe és ezzel a Neptunba. Ezek közül szemezgettünk.

Soradó: Elsősorban az olyan vizsgákon kerülhet el, ahol esszével kell válaszolni a feltett kérdésre. Amennyiben a hallgató túllépi a megadott sorszámot, akkor soronkénti 500 ft-os soradót kell fizetnie. A módszer faramucisága, hogy ezt a pótdíjat még a vizsga előtt, a Neptunon kell teljesíteni, így az óvatosabbak akár 2-3 ezer forintot is rászánhatnak, csak hogy ne zavarja meg őket a limit a magvas gondolataik kifejtésében.

Felezés: Ez inkább segítség, mint hátráltatás, de fizetni kell ezért is. A feleletválasztós tesztek kitöltését segítheti a módszer, ami során a hallgató jelzésére az oktató lehúzza a válaszlehetőségek felét a diák lapjáról. Az eljárás díja 2500 ft, és tetszőleges alkalommal használhat, befizetése utólag történik, sárga csekken.

A felsoroltakon túl bevezetik még a ragadót, ami a cizellált, barokkos körmondatok és túlragozás esetén kerül kiírásra, illetve a kisállat adót, amit mindenkinek be kell fizetnie, aki látott már macskát, vagy olyat, aki látott már macskát. 

Szólj hozzá

pénz vizsga Neptun