2012. dec 09.

Leszerelik a középső és hátsó ajtókat a DKV buszairól

írta: the_daver
Leszerelik a középső és hátsó ajtókat a DKV buszairól

Drasztikus lépésre szánta el magát a DKV, hogy végre eredményesen szállhasson szembe a bliccelőkkel, akik megpróbálják megkerülni a jegy- és bérletfelmutatást úgy, hogy nem az első ajtón szállnak fel.

„Ha nincs ajtó, nem tudnak felszállni” –summázta a módszer lényegét Ankovics Böbe, aki teljesen egyedül találta ki ezt a forradalmi megoldást. Lényege, hogy az első kivételével az összes ajtót leszerelik, azok helyén csak egy üres lyuk tátong majd, az összezavarodott utasok pedig kénytelenek lesznek előre fáradni.

Böbe arra is gondolt, hogy némileg balesetveszélyesek lesznek így a buszok, mert könnyen kipottyanhatnak az ajtók helyén az emberek, de azt a kérdést is egyszerűen megoldotta: „Had hulljon a férgese. Aki nem bírja a tempót, menjen gyalog.” A gyanúnk szerint Böbe egy Terminátor a jövőből, aki meg akarja ölni John Connort, de nem mertünk szólni semmit.

Az új, első ajtós buszok januártól járnak majd, és ha sikeres lesz a kezdeményezés (nem lesz), akkor a trolikra, villamosokra, biciklikre és a személyautókra is kiterjesztik.

Szólj hozzá

ötlet találmány bliccelés DKV