2012. dec 13.

A nehezített útvonal okozta a demonstráció vesztét

írta: the_daver
A nehezített útvonal okozta a demonstráció vesztét

Tegnap este a Debreceni Egyetem Főépületébe összehívott hallgatói fórum után tüntetésre békés sétálgatásra került sor a villamosvonal mentén. A cél a Kossuth-tér volt, de azt sajnos csak a tömeg töredéke érte el.

"Sok polgártásunkat vesztettük el az út során" -mondta az egyik tüntető, de nem tudta folytatni, mert elcsuklott a hangja, és jött a busza is. Egy másik résztvevő arról számolt be, hogy már a Főépületből kilépve jelentkeztek az első problémák: sokaknak fogalmuk sem volt, merre lehet ez a Kossuth tér, ezért inkább beültek a Koli Kávézóba a nagy ijedtségre inni valamit.

Többen is a vonulás útvonalát okolják a tüntetés kudarcáért: az első nagyobb csoport az Ibolya mellett elhaladva vált le a tömegről és tűnt el a kocsma mélyén, nem sokkal később pedig a Pláza csábította el a felbőszült és átfagyott hallgatókat. "Mit lehet tenni? Sokkal kellemesebb volt bedobni egy Big Macet, aztán meg megnézni a Hobbitot, mint abban a szörnyű hidegben ácsorogni, ami kiszárítja az arcbőrt" -magyarázta Mezes Lacyka, tudjukmi.

Az így megfogyatkozott tömeg végül elérte a Nagytemplomot, de addigra mindenki elfelejtette, miért is indultak el egyáltalán, vagy hogy mit akarnak elérni, ezért néhány bátortalan "Mondjon le!" és "Gyurácsány, takarodj!" kiáltás után mind elmentek Skandináv lottót játszani.

Szólj hozzá

tüntetés demonstráció Ibolya Pláza Meki