2013. jan 15.

Fennakadások Debrecenben a budapesti havazás miatt

írta: the_daver
Fennakadások Debrecenben a budapesti havazás miatt

Tegnap délelőttre sűrű, helyenként 40 centis hó borította be az ország középső és nyugati részét, ami fennakadásokat okozott a helyi és helyközi tömegközlekedésben is. Meglepő módon az esemény érintette a DKV-t is, pedig a hajdúsági fővárosban egy centi hó nem esett.

"Rendkívül ritka jelenséggel állunk szemben, az úgynevezett holisztikus időjárás okozhatott problémát Debrecenben" -árulta el aggodalmát Zsindelyes Sarolta Zoé, okleveles véletlenszám-generátor. "Negyvenkettő" -tette hozzá mosolyogva.

A Wikipédia szerint a holisztikus időjárás az ezotéria egy kevesek által ismert, meglepően gyakorlatias alfaja, amiről Müller Péter is írt egy könyvet a slozira menet, de véletlenül beleejtette egy tál kocsonyába. Az elmélet szerint mivel minden mindennel összefügg, ez az időjárásra is alkalmazható, így a Budapesten leesett hó Debrecenben okozott fennakadást. 

A DKV szóvivője szerint, ami perpillanat egy seprűre celluxozott iPhone 4 (pfff...), igen, pontosan ez történt, és jövőhéten várhatóan a rendkívüli szavannai meleg miatt késnek majd a buszok, trolik és villamosok a villamos.

Szólj hozzá

időjárás villamos DKV