2013. jan 22.

Film készül az Egyetem kabalájáról

írta: the_daver
Film készül az Egyetem kabalájáról

A Kis Vuk című világégés kasszasiker készítői viszik filmre a Debreceni Egyetem kabalamókusának, Mókusnak, a mókusnak a történetét. A filmet nemzetközi forgalmazásra szánják, és háromdében is élvezheti az, akinek van gyomra hozzá. Erre a Filmalap 4.2 milliárd forintot adott, és azt üzenték a készítőknek, hogy tartsák meg az aprót.

"Szeretnénk megőrizni a Kis Vuk szellemiségét és stílusos képi világát, illetve a történetben is hasonló egyediségre és sablonoktól elrugaszkodásra törekszünk. A Mókus, a bátor mókus felveheti majd a versenyt bármelyik 1997-es számítógépes játék átvezető videójával." -avatott be büszkén a részletekbe Gát György, rendező/forgatókönyvíró/producer/mindenes/sámlin sapka. 

Az előzetes anyag szerint Mókus, a hip-hopos szobacsempész komoly problémával szembesül, amikor a gonosz egyetemisták megdobálják kővel, és nem hajlandók éves bérletet venni a Loki meccseire. Ezért Mókus összefog a barátaival, és együtt győzik le a romkocsmák mélyén busongó egyetemista csőcseléket. A szinkronszínészek között ott lesz Geszti Péter, aki saját maga írja a szövegét, ezért valószínűleg nem sok köze lesz a cselekményhez.

A nemzetközi változatban Eddie Murphy fogja megszólaltatni Mókust, míg barátja, Borz a borz hangját a mindig bohókás Kevin Spacey kölcsönzi majd. A filmet egyszerre három moziban vetítik majd március 27-től június 4-től október 13-tól (olyan sűrűn tolják el, hogy követni nem bírjuk), és legalább háromezer-ötszáz forint bevételt várnak tőle a reménykedő alkotók.

Szólj hozzá

film mozi mókus 3D