2013. feb 06.

Feltámad a Neptunusz-kultusz

írta: the_daver
Feltámad a Neptunusz-kultusz

Már-már a római időket idézi a mai fiatalok valláshoz való hozzáállása, jelentette be a NOMNOM közvélemény-kutatási intézet. A legújabb felmérések szerint az értelmiségnek számító egyetemista és főiskolás fiatalok nagy része nem a keresztény Istenhez, hanem Neptunhoz imádkozik.

"Hála Neptunnak, fel tudtam venni az órákat!";"Hogy Neptun zárjon ki téged tantárgyfelvételkor!""Mi a Neptunt csinálsz azzal a bikacsökkel?" -ilyen, és ehhez hasonló mondatok hangzanak el már-már napi szinten a felsőoktatás résztvevői között, felelevenítve ezzel a régi római istenséget.

"Neptunusz nem csak a tengerek és az óceánok, hanem az egyetemi órák istene is volt, innen a Népszerű Felsőoktatás Rendszer Neve" -mesélte el Dr. Gyermei Sarolta történész, miután kiástuk negyvenhét könyv alól. "A régi római fiatalok kagylót és mohát áldoztak Neptunusznak, hogy sikeres legyen a félévük, majd bort ittak és sírva vigadtak" -világított rá a kapcsolatra Gyermei.

Jorge Gracias vallástörténész szerint a diákok kapcsolata Neptunnal nem a keresztény alapú büntetés-jutalmazásra épül, sokkal inkább büntetés-büntetés szisztéma érvényesül. "Neptun híján van a jutalmazásnak, és csak büntetéssel él, illetve az a jutalom, ha nem büntet. Con este vestido me tomarán por alguien" -tette hozzá, és büszkén körbefordult a kisestélyijében. 

Szólj hozzá

történelem spanyol Neptun