2013. feb 11.

Káosz és rettegés az ELTÉ-n

írta: the_daver
Káosz és rettegés az ELTÉ-n

Általános posztapokaliptikus állapotok uralkodnak a Debreceni Egyetem ősi ellenfelénél. Az egész jelenség hátterében az áll, hogy az ERT-t valami ördögi sugallattól vezérelve a Debrecenben már jól ismert Neptunra cserélték az egyetem vezetői. A következményekre senki sem számított.

"Jó ötletnek tűnt" -suttogta a webcamba Dr. Sürge Jenő, aki négy órája lett a Tanulmányi Osztály vezetője, miután egymás után heten tűntek el órákon belül a pozícióról. "Egyikük Kolumbiába menekült, egy másikat tegnap látták álbajusszal egy Bécs felé tartó vonaton, a többiekről azonban semmi hír" -mesélt az elődeiről Sürge, és ideges pillantásokat vetett a háta mögött székekkel kitámasztott ajtó felé, ami mögül tompa puffanások zaja szűrődött át.

A Neptunt február harmadikán éjfélkor helyezték működésbe, és már reggel hatra eltűnt a hallgatói adatok fele, az órák helyszíneit pedig véletlenszerűen újraosztotta a rendszer. Mikor páran megpróbálták felülírni a beállításokat, a Neptun csak annyit közölt, hogy "Sajnos ezt nem engedhetem, Dave", és kötelezővé tette a másodfokú integrálszámítást a néprajz szakon.

Pár túlélőnek sikerült kijutnia az ELTE épületéből, ők szörnyű állapotokról számoltak be. Elmondásuk alapján a Neptun már a Facebookot is elérte, és az állapotfrissítések alapján írja be az órai hiányzásokat, illetve minden kiposztolt cicás kép után eggyel csökkenti a hallgatónak szánt érdemjegyet. Sürge szerint azonban közel a megoldás, egy kilenc fős szövetség már úton van a Végzet Szervere felé, amin a Neptun fut, hogy az Egy Pendrájvot csatlakoztatva leállítsák ezt a rémálmot.

Egy neve elhallgatását kérő angol szakos debreceni egyetemista csak ennyit reagált: "Heh, amatőrök."

Szólj hozzá

káosz ELTE Neptun