2013. feb 12.

Bécset is elfoglalták az egyetemisták

írta: the_daver
Bécset is elfoglalták az egyetemisták

A tegnapi diáktüntetések során páratlan történelmi tettet hajtottak végre a röghöz kötés ellen tiltakozó diákok, amikor hirtelen ötlettől vezérelve az ELTE és a Corvinus után Bécset is elfoglalták.

"Először megszálltuk az egyetemeket, majd valaki bedobta, hogy akció van a bécsi Mekikben, ezért arra indultunk tovább. Aztán az lett a vége, hogy elfoglaltuk az egész várost. Teljesen spontán volt, flashmob, vágod." -számolt be a részletekről Dagonya Endre, hangisztika szakos hallgató.

A diákok egyelőre nem tudják, mit kezdenek az osztrák fővárossal, de már kihelyeztek pár figyelmeztetőtáblát, miszerint Hoffman Rózsát nem látnak szívesen, és tilos narancsot termeszteni a Mariahilfestraße teljes hosszában. Az osztrákok üdvözölték a hirtelen fordulatot, bár kicsit aggódnak, nem sokszor jártak jól bármilyen megszállással.

Időközben a Minisztérium kiadott közleményében azt tanácsolják a diákságnak, hogy az ELTE, a Corvinus és Bécs megszállása után most már magukat foglalják el, és mondjanak pár imát a frissen lemondott ex-pápáért. A Minisztérium mindig remekül értett a fiatalok nyelvén.

Szólj hozzá

tüntetés ELTE