2013. feb 18.

Horror készül a negyedik emeletről

írta: the_daver
Horror készül a negyedik emeletről

David Fincher Oscar-díjas rendező újra nagyívű horror-thriller műfajú film forgatására adta a fejét, és egyenesen a méltán híres Hetedik (Seven) című művéhez nyúl vissza a mester. A jövőre a mozikba kerülő Negyedik ennek lesz az előzménye.

Előzetes információk szerint a Negyedik  a Debreceni Egyetemen játszódik majd, ahol a Hetedik sorozatgyilkosa még a diákéveit töltötte. Fincher szerint úgy kell elképzelni, mint ahogy a Toy Story és a Toy Story 2 kapcsolódik egymáshoz, csak több vérrel és szörnnyel. 

A moziban kiemelt szerepe lesz a Főépület labilis hovatartozású negyedik emeletének, ami perpillanat a Néderlandisztika Tanszék uralma alatt áll, és ezen belül a rejtélyes XIV-es tanteremnek, ami állítólag a fő motivációt fogja nyújtani a később a bibliai bűnök alapján gyilkoló elmebetegnek.

Fincher nagyon izgatottan nyilatkozott a készülő filmről, amiben feltűnik a fiatalra maszkírozott Brad Pitt és Morgen Freeman is, aki az egyik takarítónénit fogja játszani, ezzel pedig hivatalosan is nincs olyan szerep, amit az idős színész ne kapott volna meg. A zenét várhatóan Kasza Tibi írja, aki a rendező kifejezett utasítására az "elalszok a zongorán"-technikát alkalmazza majd. 

Szólj hozzá

film mozi