2013. feb 19.

Aggresszív terjeszkedésbe kezdett a Német Tanszék

írta: the_daver
Aggresszív terjeszkedésbe kezdett a Német Tanszék

Fokozódik a helyzet a Debreceni Egyetem Főépületében, a legtöbb nyelvi szak igyekszik új területeket elfoglalni, akár a másik kárára is. Az egész helyzetről természetesen a GÖCS tehet.

A GÖCS függetlenedése és kiválása teremtette meg azt az sajátos geopolitikai helyzetet, aminek köszönhetően a nyelvi szakoknak új területek után kellett nézniük. A GÖCS-ön egyenlő arányban osztoztak az angolok, németek, spanyolok, oroszok, és ki tudja még, hány egyéb nép, azonban az irodaépület nemrég kivívta a függetlenségét, így az említett nyelvi szakok között agresszív terjeszkedési verseny vette kezdetét.

Az egész február elsején hajnalban kezdődött, amikor a német szakosok válaszcsapásként egy állítólagos néderlandisztikás teremfoglalásra megszállták a Holland Tanszéket. Az invázió felkészületlenül érte a hollandosokat, így délre már német zászló lengett a holland tanári felett. A Néderlandisztika Tanszék megmaradt tagjai a vitatott hovatartozású negyedik emeletre menekültek, ezzel azonban további problémákat okozva.

A negyedik ugyanis éppen gyarmatosítás alatt van, mind az angolok, mind a franciák és az olaszok szeretnék kolonizálni az addig békés területet. Az angolok már be is vették magukat a XIV-es előadóba, és csak kemény harcok árán hajlandók feladni, vagy ha elfogyott a teasütemény. Ezzel szemben a franciák már előre megfogalmazták a megadási nyilatkozatot.

Szólj hozzá

francia német angol holland GÖCS