2013. feb 21.

Új őrület: a listázás

írta: the_daver
Új őrület: a listázás

Eddig soha nem látott sebességgel söpör végig a magyar neten a legújabb mém, a listázás: boldog-boldogtalan különböző, minél obszcénabb listákat készít mindenről, amit csak el lehet képzelni, hogy azok mellé szemérmetes kis kommenteket biggyesszen. 

Ezek nagy része még mindig a különböző HÖK-ök által, titokban készült névsorok kiszivárogtatása. Az egyik lista például az amerikai elnököket sorolja fel, Abraham Lincoln neve mellett például az olvasható, hogy "kis buzeráns libsi gyökér, niggerbarát", James A. Garfield "jellegtelen tucatjani", míg George W. Bush "rendes katolikus arc, Józsinak jó lesz".

A legrövidebb névsor a Mars-járókról készült, ahol a Curiosity neve mellett a "kockafejű tudomány-buzi, koliba nem vesszük fel" megjegyzés olvasható, míg a leghosszabb a \pi számjegyeit sorolja fel. Utóbbi alapján a 43 "egérarcú zsidó", a 88 "jó arc srác", míg a 69 "megér egy patront".

Időközben előkerültek a listákról készült listák, sőt, a listák listáját készítők listája is. Xzibit, incepsönológus szerint a jelenség egyáltalán nem meglepő, és a végtelenségig folytatható. "Yo dawg we hard you like lists so here is a list of your lists of your lists, so you can read the lists while you are reading the lists of the lists" -tette hozzá brilliáns logikával.

Minden HÖK-ös elhatárolódott minden létező listától, a kiadott közleményük alapján azt se tudják, hogy kell listát írni, a boltban is véletlenszerűen vesznek dolgokat, és különben is az már ott volt, mikor ők megérkeztek.

Szólj hozzá

lista tudomány mém