2013. feb 22.

Észak-Korea az ösztöndíjasok célpontjai között

írta: the_daver
Észak-Korea az ösztöndíjasok célpontjai között

Tegnap a Főépület Díszudvarában a hallgatók egy kiállítás keretében megismerkedhettek a külföldi egyetemekkel, ahová ösztöndíjjal jelentkezhetnek. Idén a szokásos országok, mint az USA, Franciaország vagy Finnország mellett meglepő és egzotikus úticélokkal is találkozhattak azok, akik kevésbé bejáratott helyre jelentkeznének.

Idén már például lehetőség lesz a elnyerni Kongói Demokratikus Köztársaság legnevesebb egyetemének egyik ösztöndíjas helyét. A hallgatók elhelyezése harminc kilométerre helyezkedik majd el az egyetemtől, ez tömegközlekedés híján remek lehetőséget nyújt a testmozgásra. Lehetőség van diákmunkára jelentkezni, a helyi gyémántbányák tárt karokkal várják a lelkes hallgatókat.

Másik népszerű célpont lehet a jövőben a példátlan gazdasági fejlődés előtt álló Észak-Korea. Bonyolítja a helyzetet, hogy az országba nehezebb bejutni, azt elhagyni, pedig az sem egy fáklyás menet, továbbá a hallgatóknak már az odaút során gondoskodniuk kell három havi élelemről és áramról. Pozitívum viszont, hogy nincs Neptun, de sajnos úgy általában internet sem.

Hogy ne veszítsék el a diákok érdeklődését, a klasszikus országok különböző ajándékokkal csábítják az őket választó egyetemistákat. Az Egyesült Államokban például a vízum mellé egy pisztoly és egy shotgunnal kedveskednek, Franciaországba egy fehér zászló jár a diákoknak váratlan német támadás esetére, míg Romániában lehetőség van örökbe fogadni egyet az ország számtalan kátyúi közül.

Szólj hozzá

francia amerikai ösztöndíj Neptun