2013. feb 23.

Debreceni rendező Oscart nyerhet

írta: the_daver
Debreceni rendező Oscart nyerhet

Február ikszedikén kerülnek átadásra a 2013-as Oscar-díjak, és hatalmas meglepetésre egy debreceni egyetemistát, Kopfbauen Endrét több díjra is esélyesnek vélik a szakértők a Hajtűkanyarban című filmjével.

Megkeresésünkre Kopfbauen elmesélte, hogy a film alapját az szolgálta, hogy egyszer véletlenül bekapcsolva felejtette a kameráját a Főépület egyik folyosóján. "Utána már csak pár véletlenszerű vágást kellett elhelyeznem, illetve néhány effektet" -mesélt a művéről a rendező.

A zenét Kaszatibi legújabb lemezének 0.75-ös sebességű és visszafelé játszott változata biztosította, ami Kopfbauen szerint tökéletes hangulatot adott a horrorba hajló könnyed komédidrámának. A kritikusok szerint a film keményen bírálja Kósa Lajost és az iraki háborút is, amikor pedig az egy külföldi cserediák hanyag mozdulattal a szemetesbe dobja az üres kávés poharat, az az egész kapitalizmus kifigurázása.

A Hajtűkanyarban nem csak a legjobb film és a legjobb rendező szobrocskáját viheti haza, hanem olyan, kevésbé ismert kategóriákban is eséllyel indul, mint a legjobb átlagos forgatókönyv, legmagasabb kameraállás és leghosszabb indokolatlan snitt.

Szólj hozzá

film mozi