2013. feb 24.

Debrecenben játszódik a következő Dan Brown-regény

írta: the_daver
Debrecenben játszódik a következő Dan Brown-regény

Minden idők legfelkapottabb írójának új könyvében kedvenc hajdúsági fővárosunkba látogat Robert Langdon professzor, aki túlélte nem csak a Da Vinci-kód, de az Angyalok és Démonok és az Elveszett Jelkép eseményeit is, de ezúttal egy minden eddiginél kiterjedtebb összeesküvésre kell fényt derítenie.

Dan Brown nem volt hajlandó sok részletet elárulni az új könyvből, de azt elmondta, hogy minden és mindenki benne van a történetben. "Azért választottam Debrecent, mert ilyen nyüzsgő város kevés van még egy a Földön, és rejtélyekből is bőven kijutott a lakosoknak" -mesélt a helyszínválasztás titkáról, és elhajolt pár felé dobott cserép Madonna elől.

Az alaptörténet szerint egy rejtélyes szimbólumokkal és jelekkel tarkított hullát találnak a Főépület Díszudvarában, aki mellé vérrel az van írva, hogy "Nem bírtam már kivárni a kettes villamost". Szerencsére Langdon épp az AudMax-ban tart előadást az ősi civilizációkat segítő ősi idegeneket segítő időutazó velociraptorokról, ezért azonnal ott tud teremni, hogy segítsen megfejteni a rejtélyes üzenetet. Ám ez csak a kezdet, hiszen a történetben előkerül egy a rég elfeledett GÖCS, egy korai, titokban tartott Kaszatibi esküvő fellépés, és a professzornak be kell épülnie a Nagyállomás kéregetői közé, hogy fényt derítsen az igazságra Igazságra.

Természetesen segítőt is kap maga mellé, aki teljes véletlenül a Hoffman Rózsa nevet kapta, de Brown úgy döntött, tisztelegve a helyszín előtt, némileg magyarosabb nevet választ a csinos történelemtanárnak, így a regényben már mint Falusi Rózsaként találkozhatunk vele.

Szólj hozzá

kettes villamos Hoffman GÖCS Kaszatibi