2013. feb 27.

Nem tudni, mi tartja össze a sárga villamost

írta: the_daver
Nem tudni, mi tartja össze a sárga villamost

Műszaki hallgatók és fizikusok egy csoportja tanulmányozta négy hónapon át a debreceni sárga villamost. A most publikált eredmények szerint nem sikerült kideríteni, milyen elv tartja össze a szerkezetet, mert a newtoni fizika szerint már rég darabokra kellett volna esnie.

"Sokáig tanulmányoztuk az anyagokat és az illesztéseket, sőt, egyszer fel is ültünk rá, de nem találtunk logikus magyarázatot arra, hogy miért lehet még egyben a villamos, arról nem is beszélve, hogy még közlekedik is" -adott számot a kutatásról Regner D. Zalalyos, puritán egyházfő. A publikáció, ugyan tudományos szemszögből vizsgálja a lehetőségeket, nem zárja ki a természetfelettit sem. "Egyszerűen nincs más magyarázat" -tette hozzá, és feje tetejére állította a kolumbiai béreket.

A tanulmányban külön kitérnek a kapaszkodóknak szánt vascsövekre is, amik valamilyen rejtélyes módon olyan anyagokból készültek, melyek 0,2 másodperc alatt veszik át a hideget. A legdurvább, az ezüstszínű pedig megcáfolva a fizika törvényeit az abszolút nulla fok (-273 C) alatti eredményt produkált, egész pontosan - 1023 fokig hűlt le. 

Ha sikerül megtalálni, hogy milyen idegen technológia vagy isteni beavatkozásnak köszönhetően járhatnak még ezek a járművek, akkor az elvet használva végteleníthetik a villamosok menetidejét, és soha többé nem kell majd új járműveket vennie a városnak. A megspórolt pénzt pedig értelemszerűen egy másik csudastadion építésére fordíthatják majd.

Szólj hozzá

tudomány stadion villamos