2013. ápr 04.

Két OTDK-t is rendeznek a héten

írta: the_daver
Két OTDK-t is rendeznek a héten

Debrecen nem csak az Országos Tudományos Diákköri Konferenciának ad otthont ezekben a napokban, de most rendezik a másik, méltatlanul alulreprezentált OTDK-t, az Országos Targonca-Drájving Körversenyt

Hírportálunknak sikerült megszólaltatnia az utóbbi OTDK főszervezőjét, Aba Aladár Adorjánt. "Már tizennegyedik alkalommal rendezzük éves rendszerességgel a milliók által várt eseményt. Eddig mindig más várost adott otthont a versenynek, ezúttal pedig Debrecenre esett a választás, teljesen függetlenül attól az... átkozott másik OTDK-tól.

Ugyan mi még most hallunk róla először, de Aba szerint a Targonca-Drájving-ot már a harmincas években rendeztek, de a szovjet megszállás alatt tilos volt munkagépekkel driftelni, ezért csak titokban, illegális futamokon csillogtathatták tudásukat a legjobbak. Végül 1990-ben egy soha nem látott tömegtüntetés elhozta az OTDK-k új hajnalát.

Sokan tiltakoztak az időpontok ellen, mivel nem egy egyetemi hallgató van, aki mindkét OTDK-n szívesen részt vett volna. "Nem csoda, hogy olyan kevés diplomás targoncasofőr van, ha nem engednek minket érvényesülni!" -fejezte ki a fájdalmát Kapos Kúnó, a tavaly OTDK különdíjasa (nem derült ki, a kettő közül melyiké).

Szólj hozzá

verseny OTDK