2013. ápr 07.

Kátyúkeresztelőket tartanak Debrecen forgalmasabb pontjain

írta: the_daver
Kátyúkeresztelőket tartanak Debrecen forgalmasabb pontjain

Április második hétfője a kátyúk világnapja szerte a világon, bár elsősorban Kelet-Európában ünneplik. A jeles esemény alkalmából nem mindennapi akcióra szánta el magát az Országos Kátyúegyesület.

"Már annyira a mindennapi életünk részévé váltak a kátyúk, hogy szinte észre sem vesszük őket, mi több, természetesnek vesszük a létezésüket. Így elindítottuk a 'Minden kátyú kapjon nevet!'-kezdeményezést, hogy felhívjuk a figyelmet az elfeledett kis barátainkra" -mondta könnyes szemmel az egyesület elnöke, ifj. Zastava Zoltán.

A tagok ezért kisebb ünnepéllyel egybekötve megkeresztelik a nagyobb, népszerűbb kátyúkat. Az egyesület nyolcmillió forint állami támogatást kapott a projektre, így az eredetileg tervezett szerény szertartás helyett vurstlival, célbalövő standdal, körhintával és főtt kukoricával várják a látogatókat.

Arról még nem érkezett hír, hogy milyen neveket fognak kapni a kátyúk, de mi ajánljuk a Szinbád, Győző, Károly-Róbert, Roswell és Árpád neveket, de ugyanakkor szép gesztus lenne, ha az állami támogatást meghálálandó a kormány tagjai után neveznék el a büszke mélyedéseket.

Szólj hozzá

kátyú