2013. ápr 08.

Debrecent fenyegeti Észak-Korea

írta: the_daver
Debrecent fenyegeti Észak-Korea

Lassan már nincs olyan hely a Földön, ami ne rettegné Kim Jong-un-t, és ezekhez csatlakozott nemrég Debrecen is, hiszen Phenjan tegnap megszakította a forródrótos kapcsolatot a polgármesteri hivatallal.

A szakértők szerint csak provokációról van szó, de az ázsiai diktatúra nem csak ezzel a lépéssel hívta fel magára a hajdúságiak figyelmét. A hivatalos állami tévében leadott közleményük szerint "Hadházi László egyáltalán nem vicces", és "Kaszatibi csak egy átlagos híresség". Reméljük, nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek kinyílt a bicska a zsebében ezt olvasva.

"Példátlan ez a provokáció, és ezt nem hagyhatjuk szó nélkül" -adott választ a tévében leadott anyagra Sztrófa Kata, aki egyszer már látott tankot. "Még tervezzük, hogy mit válaszoljunk, de valószínűleg valami tortazabálós viccet sütünk el Kim Jong-un kapcsán. Mert kövér, és ez vicces."

Phenjan ezen kívül bejelentette, hogy megszakítja a kapcsolatot a Debreceni Egyetemmel is, így a jövőben nem lesz lehetősége a hallgatóknak a Phenjani Népi Főiskolán ösztöndíjjal egy félévet tanulni. A hír hatására kisebb pánik tört ki az Informatikai Karon, hiszen onnan évente sok diák utazik Észak-Koreába, hogy autentikus környezetben tanulmányozhassa a '70-es évek számítógépeit.

Szólj hozzá