2013. ápr 13.

Balesetet okozott a matematikai nemtörődömség

írta: the_daver
Balesetet okozott a matematikai nemtörődömség

 

Tizenheten súlyosan és további harmincan könnyebben megsérültek, amikor oktondi bölcsészhallgatók egy csoportja fittyet hányt a matematika legfontosabb szabályára: nullával nem osztunk.

A szörnyű tettet elkövetői utólagos bevallásuk szerint nem voltak tisztában tettük súlyával. "Csak egy egyszerű gyerekcsínynek szántuk a tiltott műveletet, de csúnyán elfajultak a dolgok" -számolt be a közel tragédiával végződő történésekről Bogoly Márton, szingli hallgató.

Szemtanúk beszámolói szerint már akkor baljósan dörgött az ég, amikor még csak beszéltek a diákok a nullával való osztásról, de a pokol akkor szabadult el igazán, ahogy szereztek egy számológépet. Rücsög Gabika, aki beütötte a szerkezetbe a műveletet, az orvosok szerint csoda, hogy életben van.

Az esemény kapcsán több híresség is felszólalt, és mindannyian elítélték a nullával való osztást. Még Majka, az ózdi keménylegény is azt nyilatkozta, hogy ilyen tettre élete legdurvább, legkilátástalanabb időszakában sem vetemedett soha, pedig volt olyan alkalom, hogy több napi élelmet biztosíthatott volna neki a művelet.

Szólj hozzá