2013. ápr 14.

Új étterem nyílik az Egyetem téren

írta: the_daver
Új étterem nyílik az Egyetem téren

Minden eddiginél hallgató- és pénztárcabarátabb étterem nyílik az Egyetem közelében. A hely az átlagos egyetemistára koncentrál majd.

"Hogy az milyen? 195 centi magas külföldi férfi kiapadhatatlan mennyiségű pénzzel" -válaszolta megkeresésünkre Cukker Gedeon Klausz, az új étterem menedzsere. "Ugyanakkor törekedtünk arra, hogy elérhető legyen mindenki számára, ezért teljesen átlagos anyagokat használtunk. A főszakács sapkája például Jamie Oliver hajából készült" -tette hozzá, és gondolatban elköltött hárommillió forintot.

Az étterem neve még függőben van, de mi az étlapot elnézve a Drága Ételek Elérhetetlen Áron elnevezést javasoljuk. A menün megtalálható a jetiburger, ami ebben az esetben ténylegesen jetihúsból készül, aminek a levadászására a rendelés feladásakor indul el egy kilencfős expedíció a Himalájára. Ennek megfelelően sajnos az elkészítési idő a négy évet is meghaladhatja, az ára pedig harminchatmillió forint körül áll meg.

Az étterem azonban nem erre a fogásukra a legbüszkébb, hanem az Idegitalra, amit Gordon Ramsey dühéből frissen csavarnak, ötven forint per liter áron. "Remek hely, én csak ajánlani tudom" -mondta kérdezés nélkül Kaszatibi, aki véletlenül pont az egyik befektetője az étteremnek.

Szólj hozzá