2013. ápr 15.

Debrecenben épül az Ország Hegye

írta: the_daver
Debrecenben épül az Ország Hegye

Újabb oknyomozó cikkel jelentkezünk, ezúttal a Dóczy utca és a Móricz Zsigmond körút között felhalmozott megmagyarázhatatlan mennyiségű földről és homokról rántjuk le a leplet.

Egy nemrégiben elvégzett felmérés szerint az emberek meglepő módon nem rezsicsökkentésre vagy munkahelyekre vágynak a legjobban, hanem hegyekre. "Trianon óta érezhető egyfajta síksági frusztráció a magyarországi területeken, amit az elveszített hegyek által hagyott űr okoz" -boncolgatta a kérdést Márklár Maklár, aki rendszersen kutat, mégis keveset keres.

A Belügyminisztérium ezért nemrég kiadta a parancsot, hogy fel kell húzni egy hegyet az ország területén, de nem csak olyan ezerméteres bolhacsípést, hanem egy igazi Mount Everestet. A projekt helyszíne értelemszerűen Debrecen lett, ami olyan lapos, hogy a labda is alig gurul a területén.

Az építkezés a hallgatókat is megihlette, a földrajz szakosok elvállalták, hogy ritka kőzeteket és csontvázakat rejtenek el a hegy lábánál, hogy majd nagy meglepődés közepette megtalálhassák azokat, illetve néhány angol szakos hallgató felment az egyelőre még csak dombra, és elhatározták, hogy addig le sem jönnek, amíg hegy nem lesz belőle.

Szólj hozzá