2013. ápr 18.

Bajkeverő hatévesek okoztak dugót

írta: the_daver
Bajkeverő hatévesek okoztak dugót

Csak a baj van a gyerekekkel, derült ki egy nem régen készült felmérés szerint: Debrecenben minden ötödik bűntett kisiskoláshoz köthető.

Az új Nemzeti Tanítási Terv szerint fixen hatévesen kezdődik az iskolakötelesség, amit a törvény kidolgozó jogászok, kőművesek és amatőr boxolók a hat évesen még óvodába járók vadságával magyaráznak.

"Mindannyian tudjuk, mennyire veszélyes lehet egy gyerek, aki már mehetne iskolába, hogy magába szívja a tudást, a tudatlan pedagógusok azonban nem engedik. Rájöttünk, hogy a börtönviseltek között is van olyan, aki később kezdte meg az iskolai tanulmányait, innentől kezdve pedig nem volt kérdés, mi vitte őket a rácsok mögé" -számolt be a törvény mögött álló eszmerendszerről Jobánfi Alekosz, a tervezet egyik megalkotója, profi völgyibiciklis.

Debreceni képviselők is támogatják a változtatást, lévén a hatévesek rendre forgalmi dugókat okoznak a városközpontban. Átállítják a lámpákat és lehetetlen kötelező haladási irány táblákat helyeznek ki, mindezek tetejébe pedig kedvenc Die Hard üldözési jeleneteiket játsszák újra.

Szólj hozzá