2013. máj 03.

Újabb pótjegyek a vonatokon

írta: the_daver
Újabb pótjegyek a vonatokon

Nemrégiben a MÁV kiterjesztette a pótjegyváltási kötelezettséget a gyorsvonatokra is, de ez csak a kezdete az újabb pótjegydöppingnek. Lapunknak sikerült megszereznie a tervezetet, hogy miért kell majd a jövőben fizetni.

„Csak prémium, azaz magasabb szintű szolgáltatásért számítunk fel külön díjat” –magyarázta a listát Orbán Gizike, a MÁV stratégiai láblógatója. „Teljesen érthető, hogy a szemüvegeseknek kétszáz forinttal többe kerül majd a jegy, hiszen van pénzük drága szemüvegre, akkor miért ne járulhatnánk hozzá országunk felvirágoztatásához?” –tette fel a költői kérdést, amivel aligha tudunk vitába szállni.

De nem csak a szemüvegesek járnak rosszul, hanem mindenki, akinek tíz centinál hosszabb haja van. Az indoklás szerint a hosszú haj hullása pluszmunkát ad a takarítóknak, ami a bérükben is megjelenik. Ugyanakkor csökkentették a takarítók fizetését, mondván „ezt bárki meg tudja csináln”.

A legnagyobb vesztesei az új pótdíjaknak az egyetemisták: bármilyen elektromos termék szállításáért háromszáz forintos pótjegyet kell váltani, legyen az hajsütővas vagy tamagochi. A MÁV értesítése szerint ezek meghibásodása tűzhöz vezethet, egy lángoló szerelvény pedig nagy mértékben károsítja a környezetet, így egy ártatlannak tűnő MP4-es lejátszó  közvetve a bolygó pusztulásához vezethet. Ennek fényében az a háromszáz forint semmiség. 

Szólj hozzá