2013. máj 19.

Fordult a kocka: a debreceniek 51%-a bevándorló

írta: the_daver
Fordult a kocka: a debreceniek 51%-a bevándorló

Váratlan eredményt hozott a legutóbbi felmérés, ami Debrecen lakosságának összetételét hivatott számosítani: a városlakók több mint fele máshol látta meg a napvilágot.

Az aggasztó folyamat már régóta tartott, de senki nem gondolta volna, hogy ilyen ütemben változik meg a lakosság összetétele. A felmérés szerint a bevándorlók olyan egzotikus helyekről érkeztek a Cívisvárosa, mint Nyíregyháza, Szolnok, Cegléd, vagy akár Budapest. Ez több szempontból is aggasztó, amiről Dr. Petúr Bán szociálpszichológus és amatőr matricásalbum számolt be nekünk:

"Félő, hogy a bevándorló népesség nem hajlandó hátrahagyni az óhazájuk kultúráját és szokásait, ami kulturális összeütközéshez vezethet az őslakosokkal. A tősgyökeres debreceniek emellett féltik a megélhetést, gyakorta hallani, hogy szerintük a városba érkezők >>Elveszik a munkát!<<."

Egy általunk megkérdezett debreceni, akinek az ősei időszámításunk előtt 21-ben telepedtek le a városban, másik problémára is rámutat: "Ezek a bevándorlók alig veszik a fáradtságot, hogy megtanulják a nyelvünket. Nem tudják ezek, mi az a dajna, az ókula, vagy hogy hogyan kell ramflizni. Még azt az átkozott t hangot sem tudják rendesen kimondani!"

Szólj hozzá