2013. máj 20.

A szakításról indul kurzus

írta: the_daver
A szakításról indul kurzus

Lassan (nagyon lassan) véget ér a vizsgaidőszak, és ezzel a 2012/13-as tanév, de nem szabad búsulni azoknak, akikben kiolthatatlan tudásvágy ég, hiszen jelentkezhetnek a Nyári Egyetemre, ahol többek között a szakításról indul egy előadássorozat.

"Azt vettük észre, hogy egyre nagyobb problémát okoz a fiatalok között, hogy nem ismerik az alapvető szakítós fordulatokat és kliséket. Ezért indítottuk el ezt a képzést, ami ha sikeres lesz, bekerülhet a Bölcsészkar repertoárjába is, mint kötelezően elvégzendő anyag" -magyarázta az indítás okait Ramsah Höndej, finn-indiai csereoktató.

Az órákra bejáró diákok megismerkedhetnek a legalapvetőbb szakítós dumákkal, minthogy "Nem miattad, miattam", vagy "Nem állok készen egy kapcsolatra" és természetesen nem maradhat ki a klasszikus "Te jobbat érdemelsz" sem. Az oktatók arra is igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy lehetőleg ne SMS-ben, Twitter-kiírásban (Tweetben) vagy Facebookon történjen a szomorú esemény, hanem egy forgalmas helyen, mondjuk a Fórum egy véletlenszerű pontján, mert így a dobott fél nem rendezhet balhét, és ha mégis, legalább mások jól szórakoznak. 

Szerintünk amúgy a tantárgy neve kissé megtévesztő, mi legalábbis elszontyolodtunk, amikor megtudtuk, hogy nem az olimpiai sportág szakításról, hanem ilyen párkapcsolati izéről van szó, de sebaj. Ha hozzánk hasonlóan ti is így éreztek, írjatok, és elérjük, hogy valaki arról is indítson egy kurzust!

A sok móka közben azért ne feledkezzetek meg a nyereményjátékunkról: tervezzetek UniDebbie-logót, és elsőként lehet UniDebbie-bögrétek! Köszönjük az eddigi beküldéseket, megkaptuk őket, de az összeset egyszerre fogjuk megnézni a határidő lejárta után, június 17-én.

Szólj hozzá