2013. máj 23.

A szorgalmi időszak végét jósolja egy maja naptár

írta: the_daver
A szorgalmi időszak végét jósolja egy maja naptár

Újabb maja naptárt sikerült megfejteni, ami azonban eltérően az eddigi leletektől, nem a világvégét, hanem egy sokkal fontosabb eseményt, a szorgalmi időszak lezárását jósolja meg napra pontosan.

"A kőkör nagyon hasonló a korábban látottakhoz, de a díszítés már utal a tartalmára: mindenfelé üvegeket szorongató alakok látszanak, míg a Végítélet Vizsgája lebeg a fejük felett" -számoltak be a tudós tudósok a hátborzongató leletről. Megtudtuk azt is, hogy a maja naptár szerint május 27. a rettegett dátum.

Ugyan sokan nem hisznek a tábla tartalmában, még többen vannak azok a hallgatók, akik pánikszerűen reagáltak a hírre. "Mind meg fogunk halni" -rebegte egy diák, akit láthatóan már a szorgalmi időszak is megviselt. Sok helyen fosztogatások kezdődtek, érdekes módon a boltokból nagyrészt a táblás csokik és az üveges alkoholok tűntek el.

Vannak azonban (főleg a gólyák között), akik nem hisznek a jóslatban: "Sokan beszéltek már az eljövő borzalmakról, de mi úgy gondoljuk, csak egy másik időszak következik be. Se nem jobb, se nem rosszabb az eddigieknél" -állt a Szkeptikus Gólyák Szövetségének nyilatkozatában. "Nem tudtok ti semmit" -reagált a Megtört Harmadévesek Országos Ligája.

Szólj hozzá