2013. máj 26.

2015-től lájkok váltják fel a krediteket

írta: the_daver
2015-től lájkok váltják fel a krediteket

Az Oktatási Minisztérium oktatással foglalkozó aliroda szeretne nyitni a diákok felé az utóbbi idők finoman szólva diákellenes megmozdulásaival (röghözkötés; tandíj; drágább pénteki és vasárnapi IC-pótjegy; aztán pótjegy úgy mindenre) ezért újabb, "értünk a fiatalok nyelvén"-programba kezdett.

Mi kicsit aggódunk, mert láttuk az előző próbálkozást, hogy a kormány a saját nyelvén beszéljen a fiatalokkal, a Nemzeti Ismerkedési Táncestet (vagy mi az Isten a neve) (amúgy ne aggódjatok, lesz arról is cikk), de a a sajtótájékoztatón megnyugtattak: ezúttal a kidolgozás során láttak is élő, hús-vér egyetemistát.

Az ötlet lényege, hogy ezentúl nem ósdi krediteket kell majd a képzés során szorgos kislány módjára gyűjtögetni, hanem lájkokat egy direkt erre a célra létrehozott aloldalon. A tantárgyfelvétel bökéssel történik majd, ha egy tanuló jelentkezni kíván egy órára, megböki a tanárt, és ha a regisztráció sikeres, az oktató visszabökéssel igazolja azt.

Félév végén pedig az oktató azokat a tanulókat lájkolja, akik sikerrel teljesítették a tantárgyat, és szemüziben közli, hogy pontosan milyen jeggyel ajándékozza meg a szerencsés delikvenst. A minisztériumban alirodában már dolgoznak azon, hogy az iwiw-izéket meg a google-ös +1-eket is felismerje a rendszer.

Szólj hozzá