2013. máj 31.

Három jó tanács a sikeres vizsgázáshoz

írta: the_daver
Három jó tanács a sikeres vizsgázáshoz

Itt az idő, hogy megosszuk veletek a hinduk három ősi módszerét a vizsgák túlélésére. Ugyan semmit nem ígérhetünk, de az egyszer biztos, hogy ha ránk hallgattok, tartalmas vizsgaidőszak elé néztek.

1. Sose jegyzetelj

A sikeres vizsga az előadásokon kezdődik, ezért már fontos, hogy ne járjunk be órára, ha mégis, eszünkbe ne jusson jegyzetelni. A jegyzetelést amúgy is az Al-Kaida találta ki, hogy ezzel foglalja le a kényelmes nyugatiakat, és ők addig nyugodtan tervezhetnek gonoszabbnál gonoszabb dolgokat. Ez a tanács azért is hasznos, mert így a vizsgák közeledtével a csoporttársakat kell zargatni jegyzetért, ami csak erősíti a szimpátiát.

2. Vizsga reggelén érdemes tanulni

Nagyon fontos, hogy a vizsga napjáig ne kezdjünk neki a tanulásnak, mert csak összezavarodnak a fejekben a dolgok. Sokkal jobb ötlet, ha aznap reggel, lehetőleg hajnali ötkor fekszünk neki a tananyagnak, mert így friss lesz az információ, és könnyebben ki is törlődik a sikeres dolgozat után.

3. Ha nem tetszik egy feladat, reklamálj!

Amennyiben a feladatlap nehezebb, mint amire számítottunk, semmiképpen se hagyjuk annyiban: ilyenkor érdemes nagy hangon és minősíthetetlen hangnemben számon kérni a tanárt, hogy ezt mégis hogy képzelte. Higgyetek nekünk, ezzel a kis trükkel könnyedén ki lehet vívni a tanár elismerését, aki erre azonnal megadja az ötöst.

+1 Létfontosságú, hogy ha sikerül átcsusszanni kettessel, mindenképpen dörgöljük azok orra alá, akiknek nem lett meg a tárgy, mert így éreztethetjük, ki az alfahím/alfanőstény. Azonban ügyeljünk, hogy kifejezzük, mekkora stréber az, akinek jobb jegye lett nálunk.

Szólj hozzá