2013. jún 05.

Brit tudósok: A vizsgaidőszak ártalmas az egészségre

írta: the_daver
Brit tudósok: A vizsgaidőszak ártalmas az egészségre

Négy éveig tartó kutatás után a brit tudósok előálltak a (senki számára nem) megdöbbentő eredményre: a vizsgaidőszak komoly veszélyeket tartogat a hallgatók és esetenként az oktatók egészségi állapotára. Ezzel a vizsgaidőszak olyan illusztris listához csatlakozott, mint a cián, kátrány, liszt, tej, aszpartám vagy az oxigén.

"Úgy találtuk, hogy az úgynevezett "vizsgaidőszakban" a testet súlyos stressz éri, amit csak fokoz a nyilvánvalóan halálos ítélettel felérő energiaital-fogyasztás. Azt ugye nem kell ecsetelni, hogy az energiaital-gyártók ciánnal és plutóniummal ízesítik a terméküket, ezért azonnali halált okoznak. És mindez csak a kezdet" -borzongatott minket a kutatás vezetője, Phil Collins, de nem az a Phil Collins.

A tudós dobos (de nem az a dobos) azonban itt nem állt meg, hanem nagyon komoly Power Point-prezentációval mutatott rá, milyen kölcsönhatás áll fenn az alkohol és a vizsga között: a stressz hatására a hallgatók isznak, ezért nem sikerül a vizsga, ezért isznak, ezért nem sikerül a vizsga, és így tovább. Persze megváltást jelenthet, ha átmegy a hallgató, de akkor meg örömében iszik, és akkor megint ott van, ahol a part szakad.

Harmadszor, és nem utolsó sorban, a vizsgalap látványa kerozint termel a szervezetben, ami bizonyítottan lassítja a test méregtelenítését és kis zöld koboldok megjelenését okozhatja. Válaszul erre az ír tudósok bejelentették, hogy igazából a brit tudósok ártalmasak az egészségre.

Szólj hozzá