2013. jún 06.

Debrecen is készül az árvízre

írta: the_daver
Debrecen is készül az árvízre

Napok óra már a csapból is az árvíz folyik (haha, értitek...), de aránytalanul keveset beszélnek a debreceni helyzetről. Ez némileg érthető annak fényében, hogy a város közelében egy értelmes folyó sincs, de azért nem szabad úgy tenni, mintha a debreceni árvízvédők csak henyélnének.

"Teljes erővel készülünk az árvízre, így ha a Tisza ötven kilométerre kilépne a medréből, mi ott leszünk felkészülve" -nyugtatott meg mindenkit Kósa Alajos, árvízügyi megbízott. "Természetesen szívesen fogadjuk az önkénteseket is, ha szeretnének segíteni, mindig akad számukra munka."

Alajos megnyugtatott minket, hogy már most is akad munka a segítő kezek számára: először is ott vannak a Debrecen határában futó patakok, amik ugyan egyelőre alacsonyabbak, mint máskor, de nem lehet eléggé felkészültnek lenni. Másodszor pedig bármikor akad munka az önkéntesek számára a stadionépítésnél vagy a villamos nyomvonalán, hogy addig se essenek ki a gyakorlatból.

Eközben a Békás-tó vízszintje folyamatosan emelkedik, lassan elönti a legjobb lazagitározós helyeket, és pár napon belül a Főépületet fenyegetheti. Az Egyetem bejelentette, hogy a vizsgákat magas vízszint esetén is megtartják, de mindenkinek saját magának kell gondoskodnia a karúszókról és fürdőruháról.

Szólj hozzá