2013. sze 16.

Jönnek a Nemzeti Diplomaboltok!

írta: the_daver
Jönnek a Nemzeti Diplomaboltok!

A Nemzeti Dohányboltok sikerén felbuzdulva a kormány Kormány újabb fontos termék monopolforgalmazására veti ki a hálóját: szeptember 16-tól be lehet nyújtani a pályázatot Nemzeti Diplomabolt nyitására. Sokszor mondtuk már, hogy hiánypótló, de ilyen komolyan még sosem gondoltuk.DB2.jpg

A tervek szerint minden Nemzeti Dohányboltra két Nemzeti Diplomabolt jutna, hiszen hazánkban a dohányosok számát is felülmúlják azoknak a száma, akik a szokványos módon nem tudnak/akarnak diplomához jutni. Rajtuk szeretne most segíteni az állam a szokatlan módszerrel. A Nemzeti Diplomaboltok működéséről megkérdeztük Csillag Bottyán trapéz- és közbutításügyi minisztert.

"Aggasztóan alacsony számban vannak a diplomások a nem diplomásokhoz képest, ami a Nemzeti Együttműködés és Egyszerre Gondolkodás Nyilatkozatával nem csak hogy ellentétes, de egyenesen ellentétes is. A tarthatatlan helyzetet úgy szerettük volna feloldani, hogy az embereknek ne kelljen végigcsinálni az időrabló és az állam számára anyagilag megterhelő egyetemi vagy főiskolai képzést. Így határoztuk el magunkat a Diplomaboltok létrehozása mellett" -nyilatkozta büszkén a miniszter és port hintett a megjelent újságírók szemébe. 

"Az egész diplomaszerzési folyamat nagyon egyszerű lesz: az illető bemegy, leteszi az asztalra a megfelelő összeget vagy igazoló papírt, hogy rokonságban áll valakivel, aki számít, és öt percen belül elkészül az okirat. Ezzel remélhetőleg visszaszorul a feketepiac és a bolhapiac is" -fejtette ki, majd bemutatott egy tökéletes trapézt.

Csillag megnyugtatott minket, hogy nem csak diplomák, hanem nyelvvizsgák és egyenesen egész nyelvek és népcsoportok is kaphatóak lesznek a boltokban. Mivel azonban cél az iskolázottság fellendítése, ezért diplomások és 150 centinél alacsonyabbak nem léphetnek majd be az üzletekbe, ahol egyébként Túró Rudit és habarcsburgert is lehet majd kapni. A kormány a lépéstől a szakemberek számának ugrásszerű növekedését és a szürkemarhák elszaporodását várja.

Csillag továbbá cáfolta azon híreszteléseket, hogy a jövőben fokozatosan kivezetik az egyetemi diplomaszerzés lehetőségét, és 2016-tól csak a trafikokban lehet majd megfelelő papírokat kapni, de nem volt meggyőző. Szerencsére azonnal felmutatott egy meggyőzésbiztosi diplomát, amit a minap vett az egyik Nemzeti Diplomaboltban, és rögtön meg lettünk győzve.

Szólj hozzá