2013. sze 17.

Csak cementes zsákokat szállíthat majd a kettes villamos

írta: the_daver
Csak cementes zsákokat szállíthat majd a kettes villamos

Egy tervezési hiba folytán kizárólag cementes, vagy annak megfelelő súlyú lisztes zsákokat lehet majd szállítani utasok helyett a kettes villamoson, derült ki egy véletlenszerű szúró-vágóproba alkalmával. A DKV már keresi a megoldást a helyzetre.

"Hát valami olyasmire gondoltunk, hogy építünk valami nagyot a kettes végállomására, azt ahhoz lehet vinni cementet. Csak hogy ne menjen már kárba az a szép villamosvonal, ha már felépült" -számolt be a szakszerű tervezés eredményéről Kodak Attila, Nemzeti Mészáros és alumíniumhajlító. "Mi a brigáddal Kaszatibi szobrot akarjunk, de majd meglássuk" - tette hozzá, majd ingyenes termékbemutatót tartott a Nemzeti Mészároskésről.

Alternatív megoldásként az összes debreceni pékség a kettes vonalára költözhet, így a szerelvények lisztet furikázhatnak napestig, vagy esetleg maga a villamos válhatna látványpékséggé. A további lehetőségek kidolgozása azon is múlik, hogy mit lehet felvinni az elrontott villamosra: az eddigi tesztek szerint lisztes zsákot igen, de sózsákot nem, illetve Zsákos Frodót igen, de Jacques Cousteau-t nem. 

A cementes zsákok nemzetközileg elismert belga szakértője, Zsák-Claud Van Damme szerint nincs minden veszve, hiszen a cement van magában annyira érdekes és lenyűgöző jelenség, hogy akár turisztikai célokat is szolgálhat az elhibázott tervezés: Japánban már turisták ezrei tülekednek a debreceni repülőjegyekért.

Szólj hozzá