2013. sze 22.

A stadionépítés miatt halhat ki a háromlábú mócsing

írta: the_daver
A stadionépítés miatt halhat ki a háromlábú mócsing

Debreceni környezetvédők hívták fel a figyelmet arra a sajnálatos tényre, hogy a Nagyerdőben zajló építkezések jelentősen visszaszorították a csendet, békét és betonmentes környezetet kedvelő háromlábú mócsingok életterét. Egykoron az állat minden debreceni utcában megtalálható volt, mára azonban alig pár száz maradt belőlük.

"A háromlábú mócsing mindenhol veszélyeztetett fajnak minősül Justin Bieber életrajzi kötetének megjelenése óta, ami hatására az addig nem túl intelligensnek gondolt mócsingok sorozatosan csoportos öngyilkosságokat követtek el" -mesélt a faj szomorú történetéről Kvadráns Rednek, az Együtt a Mócsingokért Alapítvány elnöke. "Azóta tudjuk, hogy a mócsingok sokkal okosabbak nálunk, ezért meg kell óvnunk a fennmaradt példányokat."

Az állatok életét nehezíti, hogy messziről nézve hasonlítanak egy traktorkerékre, így sokan estek áldozatul az önkéntes szemétszedők munkájának is. Mára azonban minden lényt piros baseball sapkával láttak el, hogy tökéletesen meg lehessen különböztetni a traktorkerekektől, amiken jellemzően nincs piros baseball sapka.

Kósa Lajos, a debreceni polgármester névrokona, friss trafiktulajdonos megkeresésünkre elárulta, hogy az építkezés nem áll le, de minden mócsing 10%-os kedvezménnyel vásárolhat majd jegyet a DVSC mérkőzéseire, ami mellé egy fehér baseball sapkát is kapnak majd. Állatvédők szerint ez csak összezavarja majd a faj példányait, de rájuk már egy ideje senki nem hallgat.

Szólj hozzá