2013. sze 24.

Zajlik a kivándorlás egy párhuzamos univerzumba

írta: the_daver
Zajlik a kivándorlás egy párhuzamos univerzumba

Debrecent is egyre komolyabban érinti az országszerte megfigyelhető probléma, hogy egyre több fiatal hagyja el az országot, de az eddigi gyakorlattól eltérően nem Anglia vagy Németország az úti cél, hanem az XX-01845-Alfa-Ión-Kávéfőző kódjelű párhuzamos univerzum.

"Már a White Angel bezárásakor tervezgettük a kiutazást, de most, hogy nincs többé se Kikötő, se Csónakázó-tó, már nincs semmi, ami itt marasztalna" -mesélt hányattatásairól Római Güzüke, miközben a háttérben halk, de szívszorító hegedű szólt.

Güzükét állítása szerint az sem zavarta, hogy a párhuzamos univerzumban Magyarország a még mindig létező Szovjetunió része, illetve hogy Borsodi helyett Szabolcsi sör van. Az viszont pozitívum, hogy a szovjet rezsim támogatja a felsőoktatást, a magyar fociválogatott 2001 óta amatőr szinten működik csak tovább.

A kormány egyelőre nem tervez lépéseket a kivándorlók megállításában, azonban egyre aggasztóbb méreteket ölt a törülközőhiány: mint ismeretes, a GDP mellett a törülköző/fő a legfontosabb mértékegység egy ország anyagi állapotának meghatározására, azonban a kivándorlók, mindenre felkészülve, a törülközőiket is magukkal viszik az alternatív valóságba.

Szólj hozzá