2013. sze 28.

Öngyilkossági hullámot indított el a Békás lezárása

írta: the_daver
Öngyilkossági hullámot indított el a Békás lezárása

A Csudastadion Éskörnyezete építése miatt négy ütemben lezárják a Békás-tavat, áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott fejlesztési tervben, amit egy neve elhallgatását kérő belsős emberünktől kaptunk (köszi, Béla!), azonban a dokumentum kiszivárgott, és máris tragédiát okozott.

Három öngyilkosságot regisztrált a rendőrség az ügy kipattanása óta, az elkövetőkben közös, hogy egy akusztikus gitárról származó E-húrral vetettek véget az életüknek, búcsúleveleikben pedig okként a Békás-tó lezárását adták meg. "Hol fogok ezután lazán, semmivel sem törődve pózerül gitározgatni?" -tette fel írásban a nagy kérdést az egyik áldozat/elkövető.

Bár példájukat kevesen követték, tény, hogy a lezárás több problémás kérdést is felvet. Judai Mikitó, a debreceni Zöldek vezetője szerint ezzel veszélybe kerül a tónál élő kacsapopuláció, akiket váratlanul fog érni, hogy senki nem dobál be nekik kenyérdarabkákat, és fotózni sem fotózza őket minden jöttment. A békákról azonban nem esett szó, mert a békák csúnyák.

A város vezetése a pánikhangulatot elkerülendő bejelentette, hogy nem sokáig marad mérsékelten kiterjedt vízfelület nélkül a város, hiszen előbb-utóbb úgyis lesz valahol csőtörés, és majd mindenkit értesítenek időben. A Nyálgitárosok Egylete szerint ugyanakkor ez nem megoldás, hiszen ezzel a megtervezett spontaneitást felváltaná a spontán spontaneitás, amit, ahogy fogalmaztak "senki sem szeretne".

Szólj hozzá