2013. sze 30.

Film készül a kettes villamos építéséről

írta: the_daver
Film készül a kettes villamos építéséről

Uráli bányászok egy csoportja szerezte meg a filmjogokat a Kovács Emőke nagyszabású, közel tizenhét kötetes kalandregényének megfilmesítésére, amely a kettes villamos elkészültéről szól, szerelemmel, háborúval és megannyi veszélyes helyzettel. A bányászok három rendező között válogatnak, akik (ígéretük szerint) más-más oldalról közelítenék meg az alapanyagot.

Az egyik kiszemelt az akciófilmek atyja, Micheal Bay, aki elmondta, hogy nem bánja csínján a robbanásokkal. "Az alapanyag egyik nagy problémája, hogy viszonylag kevés dolog robban fel vagy csapódik be más dolgokba, de ezen természetesen segítünk majd"-fejtette ki terveit Bay. "Továbbá a film felénél a villamosról kiderül, hogy egy Transformer a Transformerbolygóról, míg a buszok gonoszTranszformerek a Gonosztranszfromerbolygóról, és kezdődhet is a móka!" -árulta el bizalmasan.

A másik lehetőség Peter Jackson, aki nemsokára végez a Hobbit utómunkálataival, és pont lesz ideje összedobni egy filmet a témában. Jackson egy trilógiát vizionál epikus méretű csatákkal és ellenőrökkel, majd egy előzménytrilógiát is készítene az egyes villamosról. A kettes villamost Elijah Wood alakítaná, és állítólag Hugo Weaving ugrana be a DKV igazgatói szerepébe. A történet fontos elemei lennének a sasok, akik mindig megjelennek, amikor az írók már nem tudják máshogy kimenteni a szereplőket a helyzetből.

Végül, de nem utolsó sorban M. Night Shyamalan is elvállalná a rendezést, akinek már úgyis mindegy a rémesen borzasztó Föld után után. Shyamalan verziója lassan csordogálna, amíg a legvégén egy hatalmas csavarral kiderül, hogy ez nem is a kettes villamos, hanem a négyes metró története, és nem is Debrecenben, hanem Budapesten játszódik, a főszereplő villamos/metró pedig halott embereket lát. Ennek a verziónak nagy előnye, hogy Bruce Willis is beugrana pár jelenet erejéig, mint zavarodott kisnyugdíjas.

Szólj hozzá