2013. okt 03.

Debrecen elfeledett helyei

írta: the_daver
Debrecen elfeledett helyei

Annyira belejöttünk a listák készítésébe, hogy elmehetnénk bármelyik tetszőleges HÖK-be, de ehelyett e különleges képességünket a Köz szolgálatába állítjuk, és elkészítettük azon debreceni helyek listáját, aminek a létezéséről a legtöbben már elfeledkeztek, vagy soha nem is tudtak róla.

1. Színház

Sokan csak abban a "színházzal szembeni buszmegálló" kifejezésben találkoznak ezzel az intézménnyel, de akármilyen fura, bizony Debrecenben is van színház, sőt, még sárga is. A legnagyobb probléma az épület elhelyezkedésével az, hogy az Egyetem felől érkezőknek el kell haladniuk a Bárka előtt, és kevés igazi jellem akad, aki ne csábulna be oda egy rövidre, és mire észbe kapnak, már másnap reggel van.

2. Nagyállomás mosdója

Ez a helyiség nem a megközelíthetetlensége miatt legendás, hanem a hozzá kapcsolódó mítoszok teszik azzá. A debreceniek hitvilága szerint Zeusz a Nagyállomás mosdójába küldte be Lokit, hogy próbára tegye, aki itt küzdött meg az éppen pankrátorkodó Jézussal és egy önálló életre kelt Kispolszkival. Azóta nincs ember, ki visszatért volna az elátkozott helyről, ezért mindenki inkább elkerüli a helyiséget.

3. Művelődés Központ

Úgy tűnik, a Kossuth-utca egy kulturális fekete lyuk, mert a Művelődési Központ is a Színház utcájában található, de könnyebb úgy behatárolni, hogy pontosan szemben a Bárkával. A MK különleges képessége, hogy tökéletesen beleolvad a környezetébe, és csak akkor lesz látható, ha az ember már háromszor ment el előtte bosszúsan morogva magában (akárcsak a Szükség Szobája a Roxfortban). 

Szólj hozzá