2013. okt 05.

Városligetként is szolgál majd a stadion

írta: the_daver
Városligetként is szolgál majd a stadion

Ahogy telik az idő, halad az építkezés, egyre többet tudunk meg, hogy milyen szerepet szán a városvezetés Debrecen életében a Csudastadionnak. Arról már informáltuk a mélyen tisztelt közönséget, hogy UFO-leszállóként is működik majd az épület, és most egy újabb funkcióról rántjuk le a leplet.

"Debrecenben nagyon kevés a fás zöldterület, és mostanában kifejezetten eltünedezőben vannak ezek e helyek valamilyen ok miatt (valamilyen ok miatt... -a szerk.). Ezért úgy döntöttünk, hogy amikor füvesítjük majd a stadiont, nem csak Trinidadból importált fűmagokkal szórjuk be, hanem ültetünk igazi fákat is" -ecsetelte a terv egyszerűségében nagyszerűségét Kaspó "Gyümi" Tivadar, a fűfelelős.

Kaspó kifejtette, hogy így nemcsak hogy új fás területet kap a város, de (ahogy fogalmazott) a DVSC focistáinak könnyebb lesz "bevinni az erdőbe" az ellenfelet, mivel a flóra pontosan a pálya közepén helyezkedik majd el. A tervek szerint többféle növényt telepítenének a pályára, így az egyik kapu mögött napraforgó nőhetne, ami eladható szotyival szolgálna a közönségnek, illetve a szögletzászló körül füvet is termeszthetnének, de nem olyan gyep füvet, hanem a másikat.

Arról még nincs megegyezés, hogy mi legyen a faunával: sokan erősködnek, hogy egy igazi erdő mit sem ér farkasok és vaddisznók nélkül, mások viszont aggódnak, hogy ez a foci rovására válna, és veszélyezteti a nem túl gyors játékosok testi épségét. Sokan azzal érvelnek, hogy ez pontosan így van. A végső szót a kérdésben az UEFA vagy a FIFA fogja kimondani, mely még az erdős pályára sem bólintott rá. Szakági elemzők szerint nagyban megkönnyítené a helyzetet, ha olajat találnának Debrecen alatt, mert akkor a város úgy csűri-csavarja a sportot, ahogy csak akarja. 

Szólj hozzá