2013. okt 07.

Megadóztatják a napos időket

írta: the_daver
Megadóztatják a napos időket

Újabb adót vezet be a teljes egészében adóellenes kormány, ezúttal azokra a napokra vetnek ki plusz pénzt, amiken annak ellenére tiszta az ég, hogy nincs nyár. Ezentúl  a csillagászati nyáron kívüli napsütések 25%-a az államot illeti.

A legelső javaslatok között szerepelt a Nap államosítása, ami igen aktuális lenne, hiszen például az amerikai kormányzati leállás miatt a NASA sem működik, tehát senki sem figyeli a szeretett égitestet. Matolcsy György azonban az utolsó pillanatban felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy ingyom-bingyom tálib, ezért a devizahitel csokisfánk. A parlament kétharmados többséggel elfogadta az érvet, így inkább csak a Magyarországra érkező napsütésre vetnek ki adót.

A tervek szerint mindenkinek kötelessége lenne a környezetét érő napfény negyedét vödörben vagy kiskocsin betolni a legközelebbi Nemzeti Dohányboltba, ahol egyébként sincs semmi fény, így járulva hozzá a fülkeforradalomhoz szabadságharchoz ellengyarmatosításhoz Kaszatibihez a magyar sikertörténethez. "A gazdaság egy marék malom, mi pedig kutyafuttában angol piskóta, puding" -fogalmazott Matolcsy rávilágítva a lényegre, és egyszerre nézett mindenkire.

A törvény értelmében azonban a napfényt csak a külön erre a célra kifejlesztett és gyártott Nemzeti Napfénytároló Cuccban lehet majd szállítani, amit egy mindenkitől független francia cég fog szállítani a lakosoknak. Na jó, csak vicceltünk, természetesen a Közgép nyerte ezt a pályázatot is, hatezer-ötszáz lesz darabja. 

Szólj hozzá