2013. okt 08.

A Debreceni Egyetemen is szabályozzák az öltözködést

írta: the_daver
A Debreceni Egyetemen is szabályozzák az öltözködést

A kaposvári balhé mellett szinte elsiklik a tény, hogy a Debreceni Egyetem rektora is különös ruházkodási szabályzatot vezetett be. Fontosnak tartjuk, hogy ez a kérdés ne sikkadjon el a sok hír között, és nálunk is legyen meztelen tüntetés. 

A rendelet így hangzik: "Figyelem, polgártársak! Hazánk erkölcsi védelme s a Szent Korona érdekében ezentúl minden férfiúnak kötelessége oly módon beöltözni s ápoltan megjelenni, mintha csak a pozsonyi diétára [országgyűlés] szánná magát. Szakállát, illetve bajuszát, amennyiben e módozatát választotta orcája díszítésére, illendően kurtítsa, s ne hagyja azt vadul elburjánozni mint holmi jött-ment barbár."

A rektor a női viselettel kapcsolatban is irányelveket határozott meg: "Egyetlen Istenünk nem tűri a kacér női bájak kirakatba tételét, ezért mindazon fehérnépek, kik nem kívánnak az Ürdüng lassú tüzén a pokolban égni, ügyesen fedjék el kebleiket. Ennél is fontosabb, hogy ne villanjon ki a boka a ruházat alól, tudniillik ezen vadító testrészlet látványa hergeli a férfiakat, s a mink egyetemén nincs ilyesfajta kacérság tolerálva."

Jó hír viszont, hogy nem csak visszalépés történt a Debreceni Egyetemen, hiszen mostantól a hallgatók táviratot is kézhez kaphatnak, illetve a legújabb technológiai vívmányokkal lépést tartva már nem csak lovas szekérrel, hanem akár egy vadonatúj T-modellel is megközelíthetik a parkolót, már ha valakinek ilyen úri luxusra van pénze.

Szólj hozzá