2014. már 22.

Újabb részlet a debreceni Dan Brown-könyvből

írta: the_daver
Újabb részlet a debreceni Dan Brown-könyvből

Ugyan korábban már leközöltünk részletet Dan Brown soron következő, Az Elveszett Villamos című könyvéből, ami szeretett városunkban játszódik majd, kiderült, hogy azóta a mester teljesen újraírta a történetet, mert kevés stadiont tartalmazott. Ebből egy kis ízelítő:

Kilenc

 

A nő egy gyors kormánymozdulattal beparkolt az egyetlen szabad helyre. Robert Langdon anélkül is tudta, hogy mit jelentett az aszfaltra felfestett jel, hogy a szimbólumok és ikonográfia professzora lett volna, így meg pláne.

 

- Itt nem állhat meg –tiltakozott hevesen. –Ez rokkant parkoló!

 

- Ez egy Bentley. Ott parkolok, ahol akarok –világosította fel a nő a magyar szokásokról. –Gyorsan, sietnünk kell.

 

Langdon kiszállt a kocsiból és végignézett a téren, aminek a sarkára hozta az ismeretlen nő. Robert Langdon pontosan tudta, hol van, és azonnal ökölbe szorult a gyomra.

 

Azonban még tíz mondatnak kellett eltelnie, mire az olvasó is megtudta, hogy hova érkezett a professzor.

 

- Ez nem lehet... –suttogta elhaló hangon, de a nő csak legyintett és a tér csúcspontján magasodó épület felé indult.

 

Langdon nem egyszer látta már a helyet, de nem gondolta volna, hogy valaha is eljut ide. Ugyan megjárta a vatikáni katakombákat és a Louvre titkos termeit, ahová most jutott, minden képzeletét felülmúlta. Az elmúlt években a professzor találkozott elfeledett keresztesekkel és templomosokkal, harcolt zombinácizombikkal, és fényt derített az emberiség három legnagyobb titkára, de a hely, ahová ezúttal sodorta a sors, az egyetlen hely volt, ahol minden összeért.

 

Felnézett az előtte magasodó épületre, ami mellett a ott töpörödött a Louvre-nél látott üvegpiramis mása, és rossz érzése támadt.

 

Eszébe sem jutott, hogy már csak három mondat.

 

A két torony hosszú árnyékot vetett a térre, ami sokkal több volt annál, mint amit az egyszerű járókelők gondoltak. Langdon beleremegett, hogy élőben láthatja a Három Órát az épület homlokzatán és a két torony tetején, melyet a ebideumi tekercsek csak úgy emlegetnek, mint a Három Óra, Mely Három Különböző Időt Mutat. Bárki más azt hitte volna, hogy elromlottak, és senkit nem érdekelt, de Robert tudta a titkos igazságot.

 

Langdon a debreceni Kossuth tér nyugati sarkán állt.

Folytatás talán.

Szólj hozzá