Debreceni gyorsétteremlánc hódítja meg az országot
Magyarország nyolc nagyvárosában startol el hamarosan Debrecen első saját gyorsétteremlánca, az Adjonisten, hogy megismertesse a hajdúsági ételekkel a kevésbé szerencsés helyeken élőket is.
"Debrecen egy gasztronomiai csakrán fekszik, ezért nálunk előfordul mindenfajta meredek étel, amit csak el lehet képzelni. Mostanra jutott eszünkbe, hogy lehet ebből pénzt csinálni" -mesélt az étterem ötletéről Werdenmeiersovsky Atanáz, a Debreceni Szörfklub tiszteletbeli zongorapakolója.
Az Adjonisten olyan különlegességeket vonultat fel, mint a kolozsvári töltött káposzta. a szögei tarhonyáskrumpli vagy a tengerészváró leves. Ezeken túl természetesen nem feledkeztek meg az étlap összeállítói a gyorséttermek szerelmeseiről sem, számukra olyan extrém párosításokat kínálnak, mint Big Mac Burger King-sültkrumplival, vagy KFC-s csirke Coca Cola-val.
A nyolc étterem stratégiailag fontos helyeken nyílik, közülük kettőt pedig eredendően zárva nyitnak meg az budapesti Allee és a Westend bevásárlóközpontokban, megelőzendő az elkerülhetetlen bezárást. A maradék hathoz azonban nagy reményeket fűznek a tulajdonosok, egyértelműen az idegen, egzotikus ízek kedvelőit várják a záhonyi, tiszacseszneki, balatonkárpiti, soproni, borsodi és heinekeni éttermekbe.