2013. jún 16.

Három dolog, amit sose hagyj otthon vizsgázáskor!

írta: the_daver
Három dolog, amit sose hagyj otthon vizsgázáskor!

Vizsgázni stresszes dolog, a rengeteg dolog mellett, amit fejben kell tartani, gyakran a legalapvetőbb apróságokról feledkezünk el, hiszen kivel ne fordult már volna elő, hogy véletlenül pizsamában ment el vizsgázni. Ilyen baklövések elkerülése végett itt egy lista, amire lehet támaszkodni az indulás előtti feszült pillanatokban

1. Puska

Igen frusztráló tud lenni, amikor egy gondosan átpuskagyártott éjszaka után csak a vizsga feladatlapját megpillantva döbbenünk rá, hogy a kis segítség otthon maradt. Ezért a legfontosabb, hogy mindig az elsők között pakoljuk el a könnyítő tényezőt, legyen az egy csúzli (pár lefirkantott infó) vagy nukleáris robbanófejjel felszerelt interkontinentális rakéta (külön a tantárgy kedvéért írt androidos alkalmazás).

2. Valamilyen elterelő eszköz

Amikor minden a legrosszabbkor alakul, sosem árthat, ha lapul egy könny- vagy füstgránát a zsebünkben, ami kimenthet minket a szorult helyzetünkből. Mi ugyan egy valamivel kevésbé törvénytelen eszközt ajánlanánk, mint mondjuk egy nagy  hatótávolságú elektromágnest, ami fej tetejére állítja a helyzetet, és garantált mókát kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de ti tudjátok.

42. Törölköző

Soha, ismételjük és hangsúlyozzuk, soha ne induljon el senki törölköző nélkül vizsgázni. Elsőre ugyan nevetséges ötletnek tűnhet, de akik olvasták a Galaxis útikalauz stopposoknak tetralógiát, azok pontosan tudják, hogy nem az. Akik nem olvasták, azoknak csak annyit mondanánk: Ne essetek pánikba!

Szólj hozzá