2013. okt 09.

Fordított napot tartottak a városban

írta: the_daver
Fordított napot tartottak a városban

Felelevenítve az ősi hun-sumér szokásokat, újra fordított napot rendeztek Debrecenben. Ugyan a régi szokásokkal ellentétben nem került sor véres harcokra és senkit nem áldoztak fel különböző isteneknek, az esemény így is felkavarta a város életét.

A lakók már kora reggel, munkába vagy iskolába menet szembesülhettek a feje tetejére állított helyzettel, hiszen a buszokon az utasok büntetgették az ellenőröket, míg a négyes főúton a biciklisek gázolták el a védtelen autósokat. A fordított nap a gyalogosok között is nagy sikereket ért el, hiszen kivételesen nem a bicikliúton közlekedtek, és gyakran a zebráknál még azt is megvárták, hogy a lámpájuk zöldre váltson.

Az Egyetemen a különleges nap tiszteletére az oktatók írták a ZH-kat és a diákok nem javították ki azokat hetekig, illetve emberi ár közelébe csökkent a büfében lévő termékek ára. Utóbbi hatására megrengett az OTP részvényárfolyama, szóval lassan kezd összeállni a kép. A Nagy Kép.

Belsős információk szerint ezen a napon a HÖK tagjairól csináltak listákat, sőt, egyes beszámolók szerint elkezdett működni a Neptun Meet Street. A szemtanúk nem tudták leírni, hogy pontosan mit láttak a NMS fülre kattintva, de mindannyian úgy érezték, megtalálták a lelki békét a menüpont mögött. Ugyanakkor nem csak örömet hozott ez a nap: többen megsérültek, amikor a sima lépcsők elkezdtek mozogni, de még ennél is többen veszélyesen kiszáradtak, miközben a mozgólépcsőkön állva arra vártak, hogy azok megmozduljanak. 

Szólj hozzá